Словакия изпраща самолети на Украйна. Правителството единодушно одобри даряването на 13

...
Словакия изпраща самолети на Украйна. Правителството единодушно одобри даряването на 13
Коментари Харесай

Едуард Хегер: Словакия праща на Украйна 13 МиГ-29

Словакия изпраща самолети на Украйна. 

Правителството единомислещо утвърди даряването на 13 изтребители МиГ-29 и част от системата за противовъздушна защита на Украйна, заяви краткотрайният министър-председател на Словакия Едуард Хегер. Той добави, че става въпрос за интернационално съглашение.

„ Словашкото държавно управление утвърди изпращането на 13 самолета МиГ-29 в Украйна ”, написа той в Twitter, съобщи БГНЕС.

Хегер акцентира, че държавното управление е взело решението в сходство с конституцията, защото държавното управление има подготвеност да утвърди интернационално съглашение. Правителството е поискало от външното министерство да реши дали това е фундаментален въпрос на интернационалната политика. Това е било доказано от болшинството конституционни адвокати, съобщи словашкото издание SME.

Той добави, че изтребителите ще служат на Украйна за защита и ще ѝ оказват помощ в битката против съветската експанзия. " Нашето държавно управление стои от вярната страна на историята ", добави той.

Армията приземи изтребителите през септември 2022 година, тъй като за тях се грижеха съветски техници, които държавното управление смяташе за риск за сигурността.

По думите на премиера други страни към този момент са дарили изтребители на Украйна и Словакия ще бъде обезщетена за тях. " Както изтребителите, по този начин и системата за противовъздушна защита са неизползваеми за нас ", подсети министър председателят.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР